Щонайменше 110 ударів з повітря: Асад з росіянами бомбили сирійську провінцію Ідліб

Жертвами бомбардувань стали шестеро цивільних, серед них двоє дітей.

Війська президента Сирії Башара Асада та його російські союзники завдали масивних бомбардувань у північносирійських провінціях Ідліб та Хама. 4 травня спостерігачі Сирійського центру спостереження за дотриманням прав людини, який знаходиться в Лондоні, нарахували щонайменше 110 ударів з повітря, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Від атак постраждали три лікарні: медзаклади обслуговують в середньому до 11 тисяч пацієнтів щомісяця, однак змушені припинити роботу через завдані руйнування, повідомляє dpa.

З моменту ескалації збройного протистояння між урядовими сирійськими військами та опозицією кількість загиблих під час авіанальотів досягла 69 осіб, повідомили спостерігачі.

Повідомляють про застосування військами Асада та росіянами близько 50 бочкових бомб. Їх скидали з гелікоптерів, зазначають активісти.

Сирійський центр спостереження спирається на дані, отримані від власної мережі інформаторів. Незалежних підтверджень цих повідомлень немає.

Цього ж дня сирійський уряд направив убік провінцій Хама та Ідліб сухопутні з'єднання. За даними кореспондента AP, до цих провінцій вирушили колони з танками, бронетехнікою та сотнями військовослужбовців.

У Дамаску наголошують, що бомбардування спрямовані проти військових об'єктів ісламістів. За даними сирійського державного інформагентства SANA, удари з повітря урядових військ завдавалися насамперед по розташованих в провінції Ідліб об'єктах ісламістського угруповання "Тахрір аш-Шам", близького до терористичної організації "Аль-Каїда".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...