Шедеври зі шкарлупи: Волинський "Фаберже" вражає своїми унікальними роботами (відео)

Майстер - рекордсмен світу як автор найбільшої колекції виробів з яєчної шкаралупи.

Понад 11 тисяч крихітних дірок у звичайному яйці: майстер Анатолій Бойко, якого ще називають волинським "Фаберже", вразив новою роботою. З курячими, гусячими і перепелиними яйцями чоловік працює понад десять років. Він вже є рекордсменом світу як автор найбільшої колекції виробів з яєчної шкаралупи, оздоблених металом, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Пан Анатолій показує свою нову роботу: шкаралупа звичайного гусячого яйця пронизана тисячами дірок, що у міліметрах одна від одної. Над нею майстер працював понад тиждень, але надто складно було наприкінці. "Воно надто тонке. Коли доходиш до верху, то шкарлупи майже немає", - каже майстер Анатолій Бойко.
Автор націлений побити рекорд свого конкурента з Туреччини. Він просвердлив у яєчній шкаралупі 11,8 тис. дірок. Пан Анатолій вже взявся до роботи одразу на двох гусячих яйцях. Їхню шкаралупу обережно пробиває свердлом. Потім спеціальною шкрабачкою знімає зсередини плівку. Робота ювелірна і вимагає неабиякої зосередженості та спокою. Щодня пан Анатолій працює кілька годин.
У невеликій майстерні митця є десятки неймовірних робіт з яєчної шкаралупи, оброблених сріблом, каменями сваровські та бурштином. Ще більше перебуває у приватних колекціях. Усі роботи неповторні, поєднує їх український колорит. Митець освоїв також унікальну техніку розтягування яєчної шкаралупи. Спеціально для глядачів він витягнув її на 1,15 м.
Майстер працює над новим рекордом, але мріє створити музей-садибу, аби ще більше людей долучилися до його мистецтва. Крім того, він хоче передати своє уміння учням.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...