"Школи і дитсадки Харкова не закриватимуть на карантин", - Кернес

Разом з тим, за словами Кернеса, для середньо- і старшокласників буде скасована багатокабінетна система, навчальний процес буде проходити в одному класі.

Геннадій Кернес

Мер Харкова Геннадій Кернес уточнив, до яких заходів вдасться місто в рамках карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу, однак запевнив, що школи не закриватимуть. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України.

Кернес зазначив, що також вводяться обмеження на масові заходи. "Із завтрашнього дня і на три найближчі тижні повсякденне життя Харкова чекають зміни. Будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах. Спортивні заходи теж поки почекають кращих часів. А для неспортивних - інакше вони називаються масовими - вводиться обмеження на кількість учасників до 60 осіб", - написав мер міста.

Також Кернес пояснив причини, чому не закриватимуть школи і дитячі сади. "Тепер трохи докладніше про те, чому не закриваємо сади і школи. Причина перша - за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах. Причина друга - куди батькам діти своїх дітей на час тритижневого карантину, зовсім незрозуміло, і для багатьох з них цей час стає важким випробуванням", - пояснив він.

Разом з тим, за словами Кернеса, для середньо- і старшокласників буде скасована багатокабінетна система, навчальний процес буде проходити в одному класі. Вранці діти будуть проходити медичний огляд, а самі школи будуть додатково дезінфікувати. "Але якщо хтось вважає, що для його дитини краще найближчим часом пересидіти вдома, керівництво шкіл не буде проти, необхідно тільки написати відповідну заяву на ім'я керівника навчального закладу. І, до речі, скоро канікули - з 23-го по 29 березня", - зазначено в повідомленні.

Інших заходів, включаючи зміни в роботі транспорту, не буде.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...