Шланг замість душу і брудна білизна: Волонтери показали фото обсервації на Луганщині

Моніторингова група благодійного фонду "Схід SOS" після відвідування всіх місць обсервації в Луганській області дійшла висновку, що вони не придатні для розміщення людей.

Про умови в обсервації, розташованої в Білолуцьку, розповів керівник фонду "Схід SOS" Костянтин Реуцький на сторінці в Facebook. Він виклав і фотографії, передають Патріоти України.

Волонтер зазначив, що представники влади на Луганщині нарікають на відмови від ізоляції в обсервації більшості людей, що в'їжджають з-за кордону із непідконтрольних територій.

"Цим обурювався, наприклад, заступник керівника Луганської поліції Юрій Слухаєнко. Погрожував тим, хто відмовився, штрафами в 17 000 гривень", – написав Реуцький. І запропонував подивитися на зроблені ним фото, щоб зрозуміти, чому людей не лякають такі штрафи.

"Місце, в якому до 15 осіб повинні провести два тижні під цілодобовою охороною поліції. З одним душем, який становить шланг із лійкою, прикручений просто до умивальника, з одним на всіх не зовсім справним туалетом (про очищення стоків, як вимагає постанова головного санітарного лікаря, звичайно, не йдеться), зі зношеною брудною білизною, з обладнанням, яке пережило всі світові війни", – відзначає глава благодійного фонду.

Крім того, він звернув увагу, що обсервація має загальний двір із геріатричним інтернатом, де живе кілька десятків найбільш вразливих для COVID-19 літніх людей.

"Мене не дивує, що більшість людей, яких привозили сюди на ізоляцію, рішуче погоджувалися на штраф, як тільки бачили умови", – резюмував Реуцький.

За його словами, співробітники "Схід SOS" відвідали всі 8 місць обсервації в Луганській області й дійшли висновку, що три з них існують тільки на папері, а умови ще не менше двох можуть бути підставою для скарг до Європейського Суду на порушення 3-ї статті Конвенції з прав людини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...