Шпигуна, який просуває "газопровід Путіна", викрили у Німеччині

З 1974 року він під кодовим ім'ям "Артур" з Дюссельдорфської торгової місії Німецької демократичної республіки постачав інформацію про західнонімецькі компанії у Східний Берлін.

Генеральний директор компанії Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг, яка є оператором газопроводу "Північний потік-2", шпигував для східнонімецької таємної поліції Штазі. З 1974 року він під кодовим ім'ям "Артур" з Дюссельдорфської торгової місії Німецької демократичної республіки постачав інформацію про західнонімецькі компанії у Східний Берлін. Про це йдеться у розслідуванні Der Standart, передають Патріоти України.

З 1981 по 1990 рік Варніг обіймав різні посади в уряді НДР, зокрема у Міністерстві зовнішньої торгівлі і Кабінеті міністрів.

У 1990 році він перейшов у Дрезднер Банк, який у 1991 році відкрив своє представництво у Петербурзі. У той час діючий президент Росії Володимир Путін був там чиновником і відповідав за зовнішні відносини.

За інформацією журналістів, дружба Варніга з Путіним триває вже чимало часу.

Газопровід "Північний потік-2" пройде по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі. Його протяжність складе понад 1,2 тис. км, пропускна спроможність – 55 млрд куб. м газу на рік. Дві гілки газопроводу мали бути побудовані до кінця 2019 року.

"Північний потік-2" запустять в обхід транзитних держав – України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн – через виключні економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Проєкт оцінюється в 9,5 млрд євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожна. "Газпром" надасть другу половину коштів – 4,75 млрд євро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...