Штурм Капітолію в США: ФБР розслідує ймовірність розправи над конгресменами

У мережі з'явилася інформація про те, що заплановані ще подібні збройні протести, включаючи передбачуваний другий напад на будівлю конгресу, яке може відбутися вже 17 січня 2021 року.

Співробітники ФБР зайнялися розслідуванням штурму Капітолію, який стався 6 січня 2021 року. Про це повідомили журналісти таблоїду The Washington Post, передають Патріоти України.

Агенти ФБР намагаються з'ясувати, мали намір чи ті, хто увірвався в Капітолій, зробити щось більше, ніж викликати паніку у людей і влади, а також зірвати процес визнання нового президента США Байдена. Також представники ФБР аналізують докази, щоб дізнатися, чи хотів хтось вбити або захопити конгресменів або їх співробітників, знайомих з розслідуванням.

Деяких учасників заворушень сфотографували з пластиковими стяжками, які могли бути використані як наручники. Інший чоловік був заарештований з пістолетом на території будівлі конгресу Сполучених Штатів.

Джерело, наближене до ФБР, повідомляє, що співробітники відомства не розглядають захоплення Капітолію як змову, але вони зацікавлені в тому, щоб дізнатися, що люди будуть робити з такими речами, як стяжки.

На даний момент немає ніяких відео або фото-файлів, які могли б довести, що хтось із нападників зі стяжками намагався захопити заручників. За словами людей, які знайомі з розслідуванням ФБР, слідчі мають на меті дізнатися, хто ж захопив будівлю, і ким вони були найняті.

У мережі з'явилася інформація про те, що заплановані ще подібні збройні протести, включаючи передбачуваний другий напад на будівлю конгресу, яке може відбутися вже 17 січня 2021 року.

Напад на Капітолій було скоєно 6 січня 2021 року. Охоронець будівлі конгресу США вистрілив в жінку, яка прослужила в ВПС Америки більше 14 років, вона померла в лікарні. Також ті, хто увірвався в Капітолій, зірвали засідання конгресу і підрахунок голосів кандидатів у президенти США. Однак через кілька годин представники конгресу все ж провели підрахунок голосів і оголосили про перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Чинний глава американської держави Дональд Трамп не визнав поразки, але зазначив, що не перешкоджатиме інавгурації. Пізніше Twitter заблокував акаунт Дональда Трампа через підозри в організації нападу на Капітолій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...