Швейцарський історик розповів про ставлення до українців у світі

За словами історика, українців у 1990-х у світі вважали "несподіваною нацією".

Андреас Каппелер

"Від України загрози не відчували, тому з нею й не рахувалися", - розповів швейцарський історик Андреас Каппелер, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Багато змінилося за цей час. Більшість європейців тепер знають, що Україна — незалежна держава. Знають про Майдан та Помаранчеву революцію. Що тут демократичний устрій і вибори щоп'ять років. Обираєте нового президента, який завжди проти старого. Такий сценарій неможливо уявити в Росії. Це підтверджує, що тут розвинена нація та держава. Але це зрозуміють ще не всі. Покійний екс-канцлер Німеччини Гельмут Шмідт під час Майдану заявив, що української нації не існує. Один з найважливіших політиків останніх десятиріч тримався за такий стереотип. Такі люди звикли, що Радянський Союз — це Росія. Його жителів вважали росіянами, в тому числі українців, білорусів і молдован. Маю колег, що досі запитують, чи дійсно існує українська мова. Вважають її південноросійським діалектом. Такі уявлення дуже живучі", - сказав він.

Експерт вважає, що така ситуація склалася, бо радянський інформаційний простір був сильніший, ніж сучасний український. "Радянський союз був наддержавою, яку мусили сприймати серйозно. Від України загрози не відчували, тому з нею й не рахувались. Коли навчався в університеті, то вивчав слов'янські мови, польську і російську літератури. Українську пропонували в пакеті з трьох південнослов'янських мов", - підсумував Каппелер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...