Швидко розібратись з судовою системою: "В Україні сформувалося "болото", через що в країну не можуть зайти іноземні інвестиції", - Саакашвілі (відео)

Щоб інвестори захотіли заходити в Україну, треба якомога швидше прийняти ряд простих рішень.

Про це глава виконавчого комітету Нацради реформ Міхаель Саакашвілі розповів під час експертного обговорення в Європейській бізнес асоціації (ЄБА), передають Патріоти України.
За його словами, в першу чергу потрібно провести радикальну судову реформу. "Протягом наступних 2-3 тижнів ми представимо пропозиції щодо судової реформи. Вважаю, на даному етапі - це наша основна функція. Будуть елементи, які розширюють арбітраж, думаємо над включенням іноземних суддів до Верховного Суду, ми з цього приводу вже проводимо дискусії" , - заявив Саакашвілі.
Також він розповів про намір ввести податок на виведений капітал. "Якщо нам вдасться дотиснути питання з податком на виведений капітал - це також стане сигналом для інвесторів. На засіданні Нацради ми побачили, що Зеленський говорить правильні речі, але у членів його команди є свої "але", - додав керівник Нацради.
На його думку, в Україні сформувалося "болото", через що в країну не можуть зайти іноземні інвестиції. "Те, що болото сформувалося, сумнівів немає. Те, що воно поширюється у Верховній Раді - сумнівів немає. Це треба побороти. Нам треба постаратися пройти знакові питання, домовитися, об'єднатися навколо питання, взяти і зробити. Тому що ми можемо багато чого збиратися на засідання, але якщо не буде консенсусу серед людей, що приймають рішення, нічого доброго не буде", - вважає Саакашвілі.
Глава Нацради також підняв питання прийняття закону про референдуми. "Якщо буде цей інструмент (механізм проведення референдумів. - ред.), Він буде дуже популярним. Ми зможемо проводити через референдуми питання, які не пройшли через це" болота ", - додав він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...