"Швидкої" так і не дочекалася: На Київщині жінка дві години билася у судомах біля мерії (відео)

Люди благали медиків приїхати на виклик і врятувати жінку.

Під Києвом пенсіонерка пішла оплачувати комуналку і раптово на вулиці їй стало зле. При падінні жінка вдарилася головою об бордюр, після чого в неї пішла кров з носа, почала битися у судомах, час від часу зомлівала. Інцидент стався біля будівлі мерії Фастова в центрі міста, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

До постраждалої підбігли десятки небайдужих і намагалися допомогти, викликали "швидку", проте медики за майже дві години так і не приїхали. В результаті громадяни подзвонили в поліцію, і жінку відвезли в лікарню правоохоронці.

Очевидці події розповідають, що боялися везти постраждалу пенсіонерку самостійно на своєму транспорті, оскільки випадково могли травмувати її ще більше. Люди неодноразово телефонували на номер 103 та викликали карету "швидкої допомоги".

"Вони сказали: "А, Фастів. Ми в курсі". Я кажу, що людина помирає. А вони мені: "Ми ж не можемо покласти травмовану з коронавірусним... На її місці міг бути будь-хто, тобто навіть дитина. Ситуація дуже серйозна", - розповів місцевий житель Олександр Савчук.

За словами інспектора патрульної поліції Дмитра Маринича, вони теж надзвонювали медикам, на що оператор говорив, що всі карети зайняті. "Поклали на покривало, яке люди дали, і відвезли у фастівську лікарню", - говорить він.

В клініці пенсіонерка пролежала в приймальному відділенні ще дві години, після чого її направили на комп'ютерну томографію. На жаль, через три дні жінка померла. Як зазначено у свідоцтві про смерть, причиною став набряк головного мозку.

Рідні померлої написали заяву в поліцію і попросили розслідувати ситуацію з ненаданням медичної допомоги постраждалій.

Водночас головний лікар Фастівської центральної районної лікарні Андрій Герцун заявив, що у нього "більше питання до наших небайдужих". "Повз проїхали десятки, сотні машин. Невже не знайшлося того, хто завезе її власним транспортом... Людина дві години лежала, а якби ще дві години машина не їхала?" - озвучив він своє бачення ситуації.

Виявляється, на Фастівський район з населенням 80 тисяч людей зараз діє 4 карети "швидких". На перевезення травмованих їх не вистачає через хворих на коронавірус.

За фактом події правоохоронці внесли відомості до ЄРДР та пообіцяли перевірити, чи дійсно жодна з "швидких" не мала змоги приїхати на виклик, щоб врятувати жінку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...