Швидше звуку: Як США хоче випередити Росію та Китай (фото, відео)

У Сполучених Штатах не збираються проходити повз "гіперзвукових" проєктів – бо Китай та Росію треба переганяти. Разом з тим, не завжди усе йде так, як хотілося б...

Сполучені Штати профінансували та планують фінансувати 70 проєктів з розробки гіперзвукових ракет та пов’язаних з ними технологій протягом 2015-2024 фінансових років. Згідно зі звітом Рахункової палати США (The Government Accountability Office – GAO), що був опублікований 22 березня цього року, усього на розвиток гіперзвукової зброї протягом дев'яти років планують виділити близько 15 мільярдів доларів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Графік демонструє витрати США на розвиток гіперзвукової зброї у 2015-2020-х роках, а також потенційні витрати у 2021-2024
Зазначається, що більшість проєктів очолює Міноборони США, у деяких також беруть участь Міністерство енергетики та NASA.

"Більша частина коштів спрямована на розробку продукту та потенційне розгортання прототипів наступальної гіперзвукової зброї, – зазначають у Рахункові палаті. – Крім того, передбачені значні інвестиції у розробку технологій для гіперзвукової зброї наступного покоління та кошти на протидію гіперзвуковим загрозам".

У грудні 2020 року ВПС США провели новий тест гіперзвукової ракети AGM-183A
При чому зазначається, що понад 60% зусиль з розробки гіперзвукових ракет розпочалися після 2017 року з огляду на бажання перегнати у цій сфері конкурентів – Китай та Росію.

Зазначається, що більшість програм – 65 проєктів – знаходяться на ранній стадії розробки технологій й орієнтовані на фундаментальні та прикладні дослідження. З них 29 зосереджені на дослідженнях у галузях аеродинаміки, матеріалів, силових установок, хімії та моделювання. Ще 36 – на русі, наведенні, управлінні та зв’язку.

Стверджується, що авіаційна зброя швидкого реагування (Air-Launched Rapid Response Weapon – ARRW) буде першою, що досягне остаточних експлуатаційних спроможностей.

Разом з тим, у звіті Рахункової палати стверджується, що зусилля Пентагона з розробки та впровадження гіперзвукової зброї зіштовхуються з низкою проблем, зокрема з нестачею технологій, які ще не повністю розроблені, агресивні графіки, труднощі з оцінкою витрат, проблеми з пошуком висококваліфікованих інженерів, з нарощуванням достатньої кількості виробничих потужностей, а також є питання з засобами пошуку несправностей та полігонами для випробувань.

Водночас у звіті зазначається, що Міністерство оборони США визнає ці проблеми та вживає деякі заходи, необхідні для швидкого розгортання гіперзвукової зброї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...