Скандал на Львівщині: У військового відібрали протез ноги

Протез стегна підвищеної мобільності з автоматичною системою управління зробило підприємство "Ортотех-Сервіс". Цією компанією часто користуються учасники бойових дій.

У Львові розгорається скандал з військовим, який служив в Афгані. Військовий з інвалідністю не може отримати свій протез для кінцівки назад. Справа в тому, що Микола Окілко, який втратив ногу в афганській війні, отримав протез на початку 2019 року. Підприємство, яке виготовило штучну кінцівку, в січні 2020 року вилучило її для оновлення, але так і не повернуло військовому, передають Патріоти України з посиланням на Zahid.net.

Протез стегна підвищеної мобільності з автоматичною системою управління зробило підприємство "Ортотех-Сервіс". На підприємстві стверджують, що у випадку з Миколою Окілко Мінсоцполітики не перерахувало виробнику оплату за протез. Вартість протезу понад 700 тисяч гривень.

Зараз військовий пересувається на милицях. Чоловік до отримання протеза більше двох років ходив по інстанціях і збирав документи, зараз йому належить пройти цей шлях знову.

"Стоїть питання, щоб оцінити реальний стан справ. Міністерство звернулося до українського науково-дослідного інституту протезування для оцінки ситуації з кукс і протезуванням Миколи Петровича", — розповіла директор Фонду соціального захисту інвалідів Львівської області Галина Мисаковець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...