Скандал у Одесі: Лікарня "здерла" гроші за безкоштовну операцію

Другий етап медичної реформи передбачає проведення невідкладних операцій за рахунок держави.

У пацієнтки Одеської міської клінічної лікарні №11 взяли 10 тисяч грн за операцію, витрати на яку, як виявилося пізніше, повністю покриває Національна служба здоров'я України, передають Патріоти України з посиланням на видання Думская.

Пацієнтка – туристка з іншого міста. У медзаклад вона потрапила як ургентний хворий, на швидкій. Через п'ять годин їй провели операцію у відділенні гінекології. Після цього дівчину попросили відшкодувати вартість медичних послуг. За підрахунками медиків, сама операція коштувала 8 тисяч грн, анестезія – 1000 грн, необхідні аналізи – ще 1000 грн.

Друзі пацієнтки, які згадали, що другий етап медичної реформи передбачає проведення невідкладних операцій за рахунок держави, вирішили звернутися на гарячу лінію НСЗУ. Їм підтвердили, що такі операції безкоштовні, і порадили звернутися до керівництва клініки.

Після звернення до керівництва дівчині в той же день віддали частину витрачених коштів – 8 тисяч грн. Її друзі переконані, що якби вони не звернулися з претензією до НСЗУ, гроші так би й "осіли в кишенях медиків".

Також з'явилася інформація, що співробітницю відділення, яка взяла гроші, звільнили. Однак пізніше головлікар ГКБ №11 Микола Турчин заявив, що лікарка не звільнена, а обійшлася організаційним стягненням і "останнім попередженням".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...