Скандал у столиці: Забудовник хоче знести історичну садибу (фото)

На місці будинку планують побудувати так званий багатоповерховий готель "ZIM Apart Hotel Times".

У Києві планують знести шикарну історичну садибу на вулиці Симона Петлюри, 29. Проти цього виступила депутатка Київської міської ради Альона Терещенко. Про це вона повідомила в суботу 20 березня на своїй сторінці в Фейсбуці, передають Патріоти України.

За її словами, практично всі історичні будівлі в центрі міста вже зруйновані, і хаотично узагальнені багатоповерхівки, побудовані майже на кожному кроці, які назавжди знищують "історичне обличчя однієї з найдавніших столиць Європи (Києва - ред.)".
Вона також розповіла, що в будівлі вночі вже встигли розбити вікна.
На місці будинку планують побудувати так званий багатоповерховий готель "ZIM Apart Hotel Times".

Вулиця Симона Петлюри відома ще з першої половини XIX століття. Вона була запланована ще в 1830-і роки, проте реально була забудована лише в 1850-х роках, тоді вона мала назву Ігнатіївському - на прізвище місцевого домовласника. Вулиця розтягнулася від бульвару Тараса Шевченка до Вокзальної площі. За весь свій час існування вона була перейменована 6 разів.

У мережі до такої новини поставилися негативно, багато залишилися незадоволені бездіяльністю влади.У той же час користувачка Твіттера під ніком "САТЕЛІТКА СВОБОДИ" прокоментувала цю новину. "Це взагалі закінчиться колись :(", - написала вона.
На що отримала відповіді інших користувачів.
"Ні", - написав один з користувачів у відповідь на пост.
"Звичайно, разом з історичними будівлями", - написав інший користувач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...