Скандально і давно відомий суддя Окружного суду звинуватив президента України у протиправному втручанні у справу "ПриватБанку"

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк розцінює висловлювання президента України Петра Порошенка на адресу суду як втручання в діяльність суддів.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк

Про це скандальновідомий суддя повідомив на своїй сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.

"Як голава "нереформованого" суду не можу залишитися осторонь заяв керівництва держави, яке вчора закликало прискорити кваліфікаційне оцінювання суддів для того, щоб перезапустити Окружний адміністративний суд м.Києва, який прийняв рішення по ПриватБанку. Також Службі безпеки та Генеральній прокуратурі було доручено після завершення всіх необхідних судових процедур "оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи щодо суддів" за неправосудне рішення ... Дані висловлювання, особливо поки судове рішення не вступило в законну силу - це фактично загроза одним суддям і своєрідний сигнал іншим, які будуть здійснювати його перегляд, що в перспективі, на них чекає", - написав Павло Вовк.
Він зазначив, що "форма і формат заяви "про перезавантаження суду має на меті вплинути на цей процес" з відповідним і бажаним для автора заяви результатом.
На думку Вовка, суддям слід "звернутися в правоохоронні органи, а також до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в їх діяльність по здійсненню правосуддя". "Так, чекати зараз об'єктивної і негайної реакції не варто. Однак з часом, безумовно, буде надана відповідна оцінка незаконним діям "авторів" цих гучних заяв", - написав Павло Вовк.
Він зазначив, що "гарна фіксація власних неправомірних дій завжди полегшує процес залучення до відповідальності. "Такі заяви і дії глави держави тільки збільшують шанси заявника у справі на виграш в ЄСПЛ. І це виглядає явно не як державна позиція", - підкреслив голова Окружного адмінсуду Києва.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...