"Схеми" розповіли про таємні перемовини Гройсмана і Авакова з олігархом Пінчуком (фото, відео)

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков одночасно відвідували олігарха Віктора Пінчука ввечері 14 червня.

Це зафіксували журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»), йдеться у розслідуванні «Пін-код до влади», передають Патріоти України.

Як помітили журналісти, першим на територію заміського маєтку Віктора Пінчука заїхав кортеж із двох автівок, яким користується очільник МВС. На узбіччі неподалік будинку олігарха їх зустрів позашляховик, який, як правило, за спостереженнями «Схем», супроводжує кортеж Віктора Пінчука.

Біля маєтку Пінчука кортеж з авто, якими користується Аваков, зустрів позашляховик, який, як правило, супроводжує кортеж самого олігарха
У супроводі цього авто машини і заїхали на закриту територію.
Кортеж автівок, яким користується голова МВС, повертає маєтку Пінчука

Його будинок розташований на закритій територіїЗа дві години після цього до воріт маєтку Пінчука під’їхав Mercedes, яким, за даними джерел «Схем» у правоохоронних органах, користується прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За дві години до маєтку Пінчука під’їхав Mercedes, яким, за даними джерел «Схем», користується Гройсман
О 23:00 автомобіль охорони Арсена Авакова залишив територію заміського маєтку Пінчука. Їх провело авто охорони Віктора Пінчука, яке згодом повернулось.
Об 11-тій автомобіль охорони Авакова залишив територію маєтку Пінчука
Mercedes, яким користується сам міністр, поїхав звідси через чотири години після прибуття.
Mercedes, яким користується сам Аваков, поїхав звідси через 4 години після прибуття
«Автівки українських високопосадовців мають номерні знаки прикриття, тому, аби довести, що це саме Гройсман відвідував Пінчука, журналістська група дочекалась Mercedes, яким користується прем’єр-міністр, щоб провести його додому» – йдеться у розслідуванні.

О 23:37 згаданий автомобіль виїхав з території маєтку Пінчука і на великій швидкості поїхав у бік Києва, а там взяв напрямок до Печерського району міста.

Пізніше журналістів, схоже, помічає охорона прем’єра: Mercedes зупинився і чекав, поки група проїде вперед.

А вже на під'їзді до повороту у комплекс «Новопечерські липки», де мешкає прем’єр, цей Mercedes не повернув і проїхав повз.

Автівка не виконала поворот біля житлового комплексу, де мешкає, а проїхала повз
За півгодини журналісти помітили там авто супроводу кортежу Гройсмана.

Вже за день після неафішованого візиту до маєтку Віктора Пінчука Володимир Гройсман взяв участь у прямому ефірі одного з телеканалів олігарха. А пізніше на своїй сторінці у фейсбуці він опублікував відеоролик, де експрезидент Польщі Олександр Кваснєвський, а нині голова спостережної ради форуму YES, який в Україні щороку організовує Пінчук, схвалює дії Гройсмана як прем’єр-міністра.

«Схеми» звернулись до голови уряду та міністра внутрішніх справ з проханням пояснити вечірній тривалий візит до заміського маєтку олігарха Пінчука.

Відповідь вони поки не надали.

Також журналісти відправили запит Вікторові Пінчуку із запитаннями, як він пояснює візити українських політиків до заміського маєтку, в якому він мешкає, і чи вдалось про щось домовитися. Редакція чекає на відповідь.

«Будь-якому олігарху України від влади завжди потрібно тільки одне: щоб у нього все було добре, щоб він не став об'єктом на розрив. І щоб його фінансові і економічні інтереси не чіпала нова влада, – пояснює журналіст видання «Наші гроші» Юрій Ніколов. – Таким чином, Пінчук проіснував з моменту свого злету при його тесті Леонідові Кучмі, він дуже добре працював при Ющенкові, при Януковичі і при Порошенку».

«Він із такого олігарха, який має вплив на політику, перетворився на великого бізнесмена, який, тим не менше, має певний вплив на політику, але не з тим, щоб примножувати свої бізнеси, а з тим, щоб його ефективно захищати», – додав аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій.

Віктор Пінчук – один із семи українців, які увійшли у рейтинг найбагатших людей світу за версією журналу Forbes у березні цього року. Його активи оцінюють в 1,4 мільярди доларів.

Пінчук одружений на доньці другого президента України Леоніда Кучми за каденції якого, за спостереженнями, і була створена олігархічна система. Олігарх володіє низкою телеканалів, банком, трубоколісною компанією Interpipe, міжнародною інвестиційно-консалтинговою групою компаній EastOne Group.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...