Скрепна медицина: На Росії шестирічний хлопчик помер від неправильно накладеного на руку гіпсу

Дитина не могла пояснити причину своїх страждань.

У російському місті Пенза Ленінський районний суд зобов'язав дитячу обласну лікарню виплатити 1,2 мільйона рублів жінці, син якої помер через кілька днів після того, як йому наклали гіпс на зламану руку. Про це повідомили в пресслужбі суду, передають Патріоти України.

Стався сумний інцидент ще в 2018 році: хлопчик поступив в травмпункт обласної дитячої лікарні з переломом руки. Лікарі наклали йому гіпс і відпустили додому. На наступний день дитина знову надійшла в травмпункт на швидкій допомозі. Хлопчик скаржився на високу температуру, набряклість і біль в пальцях руки. Однак завідувач травмпункту недооцінив ступінь тяжкості стану дитини і знову відправив його додому. Але в ту ж ніч, 8 жовтня, дитина поступила на швидкій у ту ж лікарню і померла через кілька годин від синдрому здавлювання м'яких тканин руки з ускладненнями.

Суд 27 лютого 2020 року виніс лікарю вирок у півтора року обмеження волі за статтею про заподіяння смерті з необережності.

Мати померлої дитини подала позов з вимогою стягнути суму моральної шкоди в 5 млн рублів. Суд, в свою чергу, при визначенні суми компенсації моральної шкоди врахував, що в момент звернення до травмпункту хлопчикові було всього шість років, і він не в повній мірі міг сформулювати причини своїх страждань.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...