Скрепна медицина: Росіян лікуватимуть ... струмом

Метод поки знаходиться на стадії наукового дослідження і ще не затверджений в якості технології лікування.

Російські вчені розробили новий метод тренування дихання у перехворілих COVID-19. Як пишуть росЗМІ, про подробиці дослідження розповів завідувач лабораторією фізіології рухів інституту фізіології ім. І. П. Павлова РАН, професор Університету Луїсвілля (США) Юрій Герасименко, передають Патріоти України.

Відновлювати дихальну функцію пропонується за допомогою нашкірної стимуляції спинного мозку за допомогою спеціальних струмів. Вчений зазначив, що в дослідженні взяли участь як здорові, так і хворі люди, і нашкірних стимуляція на відміну від епідуральної, при якій матриця з електродами імплантується, показала велику ефективність.

«Вже через 12 сесій пацієнт міг стояти самостійно. Це пов'язано з тим, що ми стимулюємо різні відділи спинного мозку, активуються м'язи тулуба, які забезпечують м'язовий корсет, - підкреслив Герасименко. - Ми провели попереднє дослідження на здорових пацієнтах і подивилися, як змінюється дихальна функція при стимулюванні системи, що відповідає за кардіоваскулярну функцію. Зробили також пробне дослідження на десяти пацієнтів, які перенесли ковід. Виявилося, що можна управляти параметрами дихання стимуляцією спинного мозку. Дослідження показало, що у постковідних пацієнтів збільшуються параметри вдиху і видиху. Ми намагаємося зрозуміти, як управляти вдихом і видихом, щоб створити спеціальну систему тренувань з використанням стимуляції спинного мозку».

За словами фахівця, метод може застосовуватися і при інших захворюваннях. Зокрема, його випробували на людях, які перенесли інсульт. При стимулюванні спинного мозку таким пацієнтам легше пересуватися.

Герасименко додав, що метод поки перебуває на стадії наукового дослідження і ще не затверджений в якості технології лікування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...