Скрепна наука: На Росії хлопець готував масову бійню в коледжі

Банін - затятий любитель терористичної організації ІГІЛ. Хлопець неодноразово розповідав знайомим і викладачам, що збирається при першій же можливості поїхати воювати в Сирію.
Борис Банін

Правоохоронці в Росії затримали 18-річного Бориса Баніна, який готував бійню в своєму коледжі. Про це повідомляють в Telegram-каналі Baza, передають Патріоти України.

Теракт хлопець планував здійснити 29 жовтня в Підмосков'ї в аграрному коледжі. До цього він готувався цілий рік. Для прикладу дивився теракт в коледжі Керчі (окупований РФ Крим), де також влаштував теракт учень коледжу Владислав Росляков.

Баніна змогли зупинити лише за кілька днів до обраної ним дати. Вранці у вівторок, 29 жовтня, він збирався з'явитися на заняттях з пістолетом. Коли жителя підмосковного Зарайська Баніна затримали співробітники ФСБ, у нього було вже все готово.

За версією слідчих, хлопець збирався вбивати не всіх підряд, а заздалегідь намічених їм людей. Близько року тому учні знайшли у Баніна в кімнаті його щоденник - "зошит смерті". У список потрапили вісім його кривдників, які труїли його під час навчання і навіть одного разу побили.

Стало відомо, що в жовтні 2018 року Борис купив страйкбольну гранату і жартома підірвав її в кімнаті в гуртожитку, закинувши своїм сусідам. Хлопці ледь не оглухли, їх контузило. Після цього друзі потерпілих побили Баніна і почали його цькувати. Борис за собою особливої провини не бачив - і вніс імена кривдників до свого списку.

Також серед "цілей" Баніна був викладач Ілля Пронін. До слова, педагог раніше звернув увагу на дивацтва в поведінці учня і доповів директору навчального закладу. Хлопця, за словами вчителя, боялися одногрупники, він обіцяв "всіх вбити і підірвати", але керівництво технікуму закривало на це очі.

"Не дивлячись на те, що ніякі заходи тоді до юнака застосовувати не стали, він якимось чином дізнався про те, що на нього поскаржився вчитель і затаїв зло", - йдеться в повідомленні.

Стало відомо, що Банін - затятий любитель терористичної організації ІГІЛ. Хлопець неодноразово розповідав знайомим і викладачам, що збирається при першій же можливості поїхати воювати в Сирію. До релігії, по всій видимості, це захоплення не мало жодного стосунку.

Учні аграрного коледжу в Зарайську кілька разів приносили керівництву петиції з проханням відрахувати Баніна, - хлопець любив прямо на парах дивитися зі звуком відеозаписи ігілівських страт. Через це його прозвали "терористом", так називали Баніна навіть вчителі.

До слова, Баніну подобалося його прізвисько і він, за словами однокурсників, намагався посилити образ. Він розповідав, як одного разу влаштує бійню на заняттях.

До останнього часу керівництво коледжу не звертало жодної уваги на дивацтва Баніна і не збиралося його відраховувати, незважаючи на скарги. В результаті хлопця 26 жовтня затримали співробітники ФСБ. При собі у нього був пістолет Макарова. А під час обшуку будинку виявили ще один пістолет, імовірно, травматичний і якусь вибухову речовину.

Правоохоронці заарештували Бориса Баніна на 2 місяці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...