"Скрепна підстава": В Аргентині на екс-президента завели справу через Путіна

Колишньому президенту Аргентини Крістіні Кіршнер пред'явлені звинувачення в "приховуванні, знищенні і незаконному вивезенні історичних документів", які вона отримала в подарунок від російського президента Володимира Путіна.
Володимир Путін і Крістіна Кіршнер

Як повідомляє західні видання, мова йде про лист Національного героя Аргентини Хосе де Сан-Мартіна. За словами Кіршнер, документ вона отримала від Путіна під час офіційного візиту до Москви в березні 2015 року, передають Патріоти України.

За версією слідства, лист знайшли в будинку Кіршнер у Ель-Калафаті в аргентинській провінції Санта-Крус. Всього у неї було вилучено 49 коробок з документами, які фігурували в якості слідчих матеріалів у справі про корупцію.

Послання вручене Путіним, датоване 26 грудня 1835 року. Воно було відправлено керівником перуанської армією Хосе де Сан-Мартіном чилійському однодумцеві Бернардо О Хіггінсу. Лист було успадковано його сином, а потім його передали Національній бібліотеці Чилі. За словами істориків, документ пропав у 1979 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...