Скрепне побєдобєсіє: Що продемонструє Росія на параді до Дня перемоги у Москві (відео)

У Москві пройшла нічна репетиція параду до Дня перемоги.

У Росії триває підготовка до Дня перемоги, який кремлівська пропаганда зробила чи не найважливішим своїм святом. Уночі проти 5 травня відбулася друга нічна репетиція військового параду у Москві, а головне тренування пройде вже вранці 7 числа. Цього року відзначають 74 роки з дня капітуляцію нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

За інформацією російських ЗМІ, останньою репетицією військового параду, який пройде Москвою 9 травня, керував особисто російський міністр оборони Сергій Шойгу, передають Патріоти України.

Загалом участь у тренуванні взяли понад 13 тисяч військовослужбовців і більше ніж 130 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, Красною площею пройшлися маршем 35 піших парадних розрахунків, що складалися з офіцерів, сержантів, а також солдатів з'єднань і військових частин, слухачів і курсантів військово-навчальних закладів, вихованців суворовських військових і Нахімовського училищ, кадетських корпусів і учасників всеросійського руху "Юнармія". Крім того, учасниками московському параду до Дня перемоги стануть підрозділи військовослужбовців-жінок, що представлятимуть Військову академію Повітряно-космічної оборони імені маршала Жукова, Московський університет МВС Росії та кадетський корпус Слідчого комітету РФ.

Щодо техніки, то в репетиції брали участь бронеавтомобілі "Тигр", захищені автомобілі "Тайфун", бойові машини десанту БМД-4М, бойові машини піхоти БМП-3, бронетранспортери БТР-82А, БТР-МДМ, танки Т-72Б3, самохідні гаубиці "Мста-С", ЗРПК "Панцир-С1", зенітні ракетні комплекси "Тор-М2" і "Бук-М2". Також на площі були кабріолети Aurus.

Крім того, уранці 4 травня у небі над Москвою у рамках підготовки до параду відбулося тренування авіації – над російською столицею пролетіли 74 вертольоти та літаки. Так, у репетиції брали участь винищувачі п'ятого покоління Су-57 і винищувачі МіГ-31к з гіперзвуковими ракетами "Кинджал", модернізовані стратегічні бомбардувальники Ту-95МСМ, та Ту-160, бомбардувальники Ту-22М3 і винищувачі Су-34, військово-транспортні літаки Іл-76, винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 і фронтові винищувачі Су-24, легкі винищувачі МіГ-29. До слова, один із ракетоносців Ту-95МСМ разом з заправником Іл-78 зімітували дозаправку в повітрі. Водночас готувалися й ударні гелікоптери Мі-28НМ, Ка-52 та Мі-35.

Також у небі над Москвою пролетіли пілотажні групи "Російські Витязі" на винищувачах Су-30СМ і "Стрижі" на МіГ-29, комплекс дальнього радіолокаційного стеження А-50 та штурмовики Су-25, які 9 травня полетять з димом у кольорах російського прапора.

За словами представників російського Міноборони, польоти виконували на висотах від 150 до 450 метрів і на швидкості від 200 до 550 кілометрів за годину залежно від роду авіації. Для проведення тренування повітряної частини було задіяно дев'ять аеродромів у Московській, Липецькій, Воронезькій, Тверській, Івановській, Саратовської, Рязанській і Калузькій областях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...