Скрепні "консерви": Угорський єврокомісар, погрожуючи, вимагав від України закрити "Миротворець"

За даними джерел, на двосторонніх переговорах Варга взагалі був дуже агресивним, але коли дійшло до питання “Миротворця”, некоректність перейшла всі межі.

Єврокомісар від Угорщини Олівер Варга на засіданні Ради асоціації ЄС-Україна вимагав від України припинити діяльність сайту “Миротворець”, передають Патріоти України з посиланням на ЄП.

За даними джерел видання, пропозиції Варги внести зміни до спільної заяви Ради асоціації ЄС-Україна з’явилися в останній момент перед засіданням, що само по собі суперечить звичаям ЄС, але єврокомісар категорично вимагав їх врахувати, стверджуючи, що його пропозиції є критично важливими.

Єврокомісар вимагав від України припинити діяльність сайту “Миротворець”. Офіційно це було сформульовано так: Варга пропонував, щоб Київ зобов’язався “розслідувати” або “переслідувати” тих в Україні, хто чинить незаконні дії “щодо депутатів Європарламенту” і “розкриття їх персональних даних”. При цьому наша держава мала б визнати, що такі незаконні дії дійсно відбуваються і такий розвиток подій турбує як Київ, так і Брюссель.

Причому, за даними видання, на двосторонніх переговорах Варга взагалі був дуже агресивним, але коли дійшло до питання “МСкрепні иротворця”, некоректність перейшла всі межі. Українські учасники зустрічі потім передавали колегам в урядовій делегації, що комісар доводив, що в Україні “принижують” і навіть “знищують” представників угорської меншини.

На підставі цих аргументів узгодження підсумкової заяви Ради асоціації виявилося заблокованим.

Українська делегація не погодилася на ці вимоги. Кілька співрозмовників видання, в тому числі поза командою українського прем’єра, розповіли, що дякувати за це варто особисто главі уряду. Після ультимативної вимоги угорського комісара про те, щоб додати в спільну заяву саміту фразу, в якій Україна визнала б переслідування меншин, Денис Шмигаль відповів відмовою.

Крім того, глава дипломатії ЄС Хосеп Боррель наполіг на тому, що необхідно знайти компроміс, і саме тому сторони більш ніж на годину спізнилися на підсумкову пресконференцію. У підсумку з тексту вичистили згадки про те, що Україна визнає “утиски” угорців, заява Ради асоціації погодили й політики вийшли до преси.

Уже на пресконференції Варга заявив, що ЄС може і не погодитися на оновлення Угоди про асоціацію. Втім, розмови з джерелами в Києві й Брюсселі показують, що реальної загрози немає.

Річ у тому, що рішення про початок перегляду Угоди про асоціацію, в тому числі її торговельної частини, підтверджено офіційно, і цей процес вже неможливо заблокувати, навіть якщо Варга отримає таку вказівку з Будапешта.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...