Скрепні понти здулись: Посольство США в Москві виступило із заявою з приводу передачі в дар РФ 50 апаратів ШВЛ

США нагадали російському народу про ленд-ліз.

Посольство США з Москві виступило із заявою з приводу передачі в дар російському народу 50 апаратів ШВЛ, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Посольство США в Москві оприлюднило заяву в зв'язку з передачею Сполученими Штатами в дар російському народу 50 високоякісних апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Як наголошується в заяві, це перша частина гуманітарної допомоги, яка забезпечить в цілому поставку 200 американських апаратів ШВЛ.

Це стало можливим «завдяки щедрості американського народу та інновацій в приватному секторі», підкреслюється в документі.
За словами посольства США в РФ, «цей дар говорить про швидкому виконанні пропозиції президента США Дональда Трампа передати апарати ШВЛ на безоплатній основі у відповідь на прохання президента РФ Володимира Путіна про допомогу в боротьбі з пандемією COVID-19 в Росії».
«Сполучені Штати передають в дар 200 апаратів ШВЛ і комплектуючі деталі, які будуть доставлені в Росію, на суму близько 5,6 мільйона доларів. Ці високоякісні апарати ШВЛ зроблені в США, і особлива увага була приділена тому, щоб вони були готові до негайного застосування в Росії », - йдеться далі в документі.
У заяві підкреслюється, що «в минулому США і Росія надавали один одному допомогу в часи криз, і, без сумніву, ми будемо продовжувати це робити і в майбутньому».
«Особливо під час кризи ми повинні працювати спільно», - підкреслює дипмісія США в Росії.
«Нам треба разом боротися із загальною загрозою так само, як ми робили це під час Другої світової війни, коли народи наших двох країн і інших союзників хоробро билися, зазнали величезних втрат і випробували жорстокі позбавлення. Під час Другої світової війни по ленд-лізу з 1941 по 1945 рр. США поставили в СРСР необхідні товари на суму понад 11 мільярдів доларів », - йдеться в заяві.
У документі також повідомляється, що сьогодні, «в рамках глобальних заходів по боротьбі з COVID-19 Сполучені Штати надають критично важливі медичне приладдя та апарати ШВЛ потребують них людям в усьому світі».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...