Скрепно-духовне: У Гундяя порадили росіянкам шукати чоловіків у Африці

За словами священнослужителя, в Африці живе багато християн, а РПЦ доброзичливо налаштована до шлюбів з представниками інших християнських конфесій.

Протоієрей Димитрій (Смирнов)

У Російській православній церкві (РПЦ) не радять росіянкам виходити заміж за мусульман, єговістів, комуністів і атеїстів. Тим жінкам, які не змогли знайти чоловіка в Росії, глава патріаршої комісії у справах сім’ї протоієрей Димитрій (Смирнов) порадив їхати в Африку, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За словами священнослужителя, в Африці живе багато християн, а РПЦ доброзичливо налаштована до шлюбів з представниками інших християнських конфесій. «Якщо людина християнин – ну, припустимо, католик або лютеранин. Ну, на самий крайній випадок – баптист, але не далі. Ніякий адвентист сьомого дня для цього ніяк не підходить, хоча вони будуть стверджувати, як і єговісти, що вони християни», – пояснив протоієрей.

Укладати шлюби з іновірцями і атеїстами, на думку священнослужителя, не можна. Такі шлюби церква не зможе благословити. «Церква – вона складається з малих домашніх церков. А як можна будувати церкву з мусульманином, з єговістом, з комуністом, з атеїстом? Це не буде домашня церква, це буде невідомо що», – зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...