Скрепно-духовне: Заради спасіння від блуду на Росії закликали легалізувати багатоженство

Неформальна "полігінія" – багатоженство – вже існує в певних мусульманських регіонах, таких як Татарстан, Чечня і Дагестан...

Мусульманські лідери Росії закликали дозволити чоловікам багатоженство – офіційно мати більше однієї дружини, щоб зупинити поширення "гріховності і блуду". У Росії полігамія заборонена законом, але муфтій Москви Ільдар Аляутдінов вважає, що якщо дозволити дотримання цього звичаю в мусульманських регіонах, то це допоможе вирішити соціальні проблеми. Однак полігамія – це широкий термін, що дозволяє і жінкам мати більше одного чоловіка. Муфтій наполягає на тому, що він виступає за такий вид полігамії, за якого тільки чоловіки можуть мати більше однієї дружини, передають Патріоти України з посиланням на The Times.

Аляутдінов спробував підкріпити свій аргумент, пославшись на статистику, яка демонструє, що в Росії жінок на 10 млн більше, ніж чоловіків. З його слів, є велика кількість самотніх вдів та розлучених і в соціальному плані такі жінки на сьогоднішній день абсолютно не захищені.

"Важливо створити механізм захисту на законодавчому рівні, щоб жінки могли бути другими повноцінними чоловіками, це допоможе вирішити багато соціальних проблем. До того ж було б набагато менше тієї гріховності і блуду, які зараз так стрімко поширюються", – зазначив Аляутдінов.

Ці коментарі пішли за інтерв'ю на державному телебаченні Равіля Гайнутдіна, голови ради муфтіїв Росії, в якому він також озвучив заклик до багатоженства. Він припустив, що у російських чоловіків часто є коханки. Мусульманські лідери не згадували поліандрію, за якої жінки можуть мати кількох чоловіків, зазначає газета.

"Згідно з даними, до 16 млн зі 147 млн жителів Росії є мусульманами. Неформальна "полігінія" – багатоженство – вже існує в певних мусульманських регіонах, таких як Татарстан, Чечня і Дагестан. Рамзан Кадиров, який очолює Чеченську область, є прихильником багатоженства", – йдеться у статті.

"Однак Російська Православна Церква виступає проти муфтіїв. Ірина Кіркова, член президентської Ради з прав людини, сказала, що така політика "відкриє скриньку Пандори". Опитування громадської думки, проведене чотири роки тому, показало, що 87% росіян виступають проти багатоженства, і 33% підтримують дану практику для мусульман", – повідомляється в публікації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...