Скрепний "прорив": Скільки заробляють у різних сферах мешканці ОРДО

Серйозно впав рівень життя людей робітничих професій - важка промисловість, шахтарі, металурги, хіміки, машинобудування.

Проживаючий в непідконтрольному Україні Донецьку проукраїнський блогер «Злісний Укр» розповів про те, як виживають прості жителі в «республіці». Про це він повідомив в своєму блозі, передають Патріоти України.

Як уточнив блогер, в торгових мережах або в комерційній структурі зарплата звичайних співробітників коливається від 10 до 18 000 рублів, а торговий агент від 20 тисяч. Співробітники соціальної служби або пенсійного фонду, управлінської сфери - від 12 000 рублів і до різних висот.

За останні півроку серйозно впав рівень життя людей робітничих професій - важка промисловість, шахтарі, металурги, хіміки, машинобудування. Блогер пише: "Якщо в тому ж Донецьку шахтар ще якось вижити може, то шахтарі того ж Торезантрацита без грошей по 2 місяці з причини затримки. Правда, ніхто не може пояснити як це: вугілля-метал йде, а грошей не приходить. Зарплати металурга смішні - доходять до 14 000 рублів. Шахтарі - забійники, що працюють за 20 000 рублів і не бачили цих грошей цілком, а так подачками на хліб, недалеко пішли».

Не краща ситуація і в комунальній сфері. ЖЕКи страждають від грошового голоду, хоча люди проплату послуг в місяць роблять до 80%, однак, гроші забираються «владою» на свої потреби. Комунальні підприємства страждають браком фахівців, які не хочуть йти за зарплату від 6000 рублів до 10 000.
Вчителі, які мають більше зарплати, ніж педагоги в дитячих садах, отримують більше навантаження і середня ставка у них починається від 12 000 рублів. При цьому вони замінюють колег з-за дефіциту персоналу. У дошкільних установах вихователь отримує в середньому 9000 рублів.
Працівники транспорту також живуть на гроші. Зарплати водія, якщо він від електротрансу, рідко доходять до 12 000 рублів. Водії автобусів живуть за рахунок того, скільки зміг працювати на маршруті - в середньому від 8000 рублів. «Злісний Укр» пише: "Будівельна галузь. Якщо взяти "державне відновлення", то там зарплати будівельників коливаються, але не перевищують 15 000 рублів. А так, якщо брати "держзамовлення" приватникам, тоді робочі зарплати доходять до 20 000 руб. Якщо ти приватник і сам на себе, в день будеш мати від 700 рублів і вище, все залежить від обсягів. Так що, живучи в окупації, твоя зарплата буде починатися зі старту в 120 доларів, в залежності від твого бажання і кваліфікації».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...