Скрепи до раю не пускають: На Росії чоловік з коронавірусом пережив десять смертей за ніч

Найдовша з усіх клінічних смертей тривала 25 хвилин.

У російському Санкт-Петербурзі в лікарі повернули до життя пацієнта, у якого за одну ніч більше десяти разів зупинялося серце, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За інформацією ресурсу, до міської лікарні Святого Георгія 30-річний чоловік потрапив у важкому стані. Через кілька хвилин він помер. Бригада реаніматологів повернула його до життя, а потім протягом декількох годин це повторювалося кілька разів.

Пацієнта звуть Антон Дімов. До лікарні він потрапив після того, як помився під гарячим душем і не зміг нормально дихати. Чоловік вирішив полежати, сподіваючись що йому стане краще. У «швидку» він подзвонив, коли вже почали синіти губи.

У лікарні чергові лікарі брали Антона в украй важкому стані - з вираженою задишкою, що вимагає інтенсивної терапії. Стан його прогресивно погіршувався, незважаючи на терапію. І в якийсь момент настала зупинка серця.

Як пізніше з'ясувалося: після зараження коронавірусом, у пацієнта загострилася вроджена тромбофілія. У міру того, як судини забивалися згорнулася кров'ю, у чоловіка відмовляли внутрішні органи. Його підключили до апарату ШВЛ, штучно підтримували роботу печінки і нирок. Після того як стан стабілізувався, Антона ввели в медичну кому. Отямився чоловік тільки на третій день.

Йому сказали, що реанімація тривала 12 годин, і за цей час він пережив більше десяти клінічних смертей. Найдовша з усіх клінічних смертей в ту ніч тривала 25 хвилин. У медиків лікарні Святого Георгія таке трапилося вперше.

Щоб остаточно поставити важкого пацієнта на ноги, треба було більше місяця. Зараз Антон Дімов відновлюється вдома. У нього ще залишилися задишка і кашель.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...