Скрепи "напружилися": Британія модернізує ВМС для присутності в Чорному морі і на Балтиці

Мова йде про великі грошові вкладення в нове покоління фрегатів протичовнової оборони і поліпшенні «оперативної сумісності» з силами союзників.

Великобританія розробила план модернізації ВМС для активізації своєї присутності в Чорному морі, на Балтиці і в Арктиці. Реформування збройних сил має на увазі зміцнення зв'язків країни з Болгарією, Румунією, Грецією і Україною, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

План модернізації британський військ з'явився на сайті уряду слідом за опублікованими раніше урядом Комплексним оглядом питань безпеки, оборони і зовнішньої політики держави. В огляді мова йшла, зокрема, про збільшення ядерного арсеналу Великобританії і суттєве розширення військового потенціалу в інших областях, особлива увага приділялася космосу і кіберсфері. Росія при цьому називалася «найбільш гострою прямою загрозою Великобританії».
Що стосується стратегії модернізації збройних сил, то мова йде про великі грошові вкладення в нове покоління фрегатів протичовнової оборони і поліпшенні «оперативної сумісності» з силами союзників, включаючи США, Францію, Нідерланди і Норвегію. Це гарантує Британії збереження «історичної ролі», забезпечуючи НАТО свободу дій в Північній Атлантиці.
"Ці вкладення також гарантують, що ми зможемо перекидати сили Сполученого Королівства на фланги НАТО, зокрема у високі широти і Арктику, Балтійське море, на Балкани, в Середземне і Чорне моря", - сказано в документі.
За заявою британського уряду, Сполучене Королівство буде особливо активно діяти в зміцненні зв'язків з Болгарією, Туреччиною, Грецією, Румунією і Україною, щоб забезпечити собі «свободу навігації і безпеку» в Чорному морі.
Згідно розробленої стратегії, Британія має намір збільшити військову присутність в Африці, а також регіонах Тихого і Індійського океанів.

Про створення Британією «найбільшого в Європі» надводного флоту восени минулого року заявляв прем'єр Борис Джонсон. Флот, за задумом влади, має включати нові багатоцільові дослідні судна, вісім фрегатів типу 26 і п'ять фрегатів типу 31, які повинні стати частиною авіаносної ударної групи королівських ВМС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...