Скрепи в істериці: В ЄС заявили, що "абсолютно не потребують" вакцини "Супутник V"

Росія назвала позицію ЄС "політично упередженою".

В Європейському Союзі заявили, що не потребують російської вакцини від коронавірусу “Супутник V”. Виробник препарату назвав позицію ЄС упередженою, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, який очолює групу виконавчої влади ЄС з питань вакцинації, сказав, що Євросоюзу «абсолютно не потрібна» російська вакцина. “Нам абсолютно не потрібен Sputnik V. Сьогодні у нас явно є можливість доставити від 300 до 350 млн доз до кінця червня, і, отже, до 14 липня (французьке національне свято День взяття Бастилії, – ред.), у нас є можливість досягти імунітету на всьому континенті», – повідомив Бретон.

Він знову зазначив, що ЄС необхідно допомогти Росії у виробництві вакцини в разі необхідності, але пріоритет слід віддати європейцям.

Єврокомісар додав, що у Євросоюзу є логістика і дози вакцин, але тепер головне, щоб люди погодилися на вакцинацію від COVID-19.

Виробник вакцини “Супутник V” відреагував на слова Бретона, назвавши позицію єврокомісара “упередженою” через російське походження препарату. У серії твітів виробник порадив Бретону бути менш “зарозумілим”. «Якщо це офіційна позиція ЄС, повідомте нам, що немає причин домагатися затвердження (вакцини, – ред.) в EMA (Європейському медичному агентстві, регуляторі ЄС, – ред.) через ваші політичні упередження», – зазначено на сторінці “Супутник V” в Twitter.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...