Скрепи в шоці: Над Україною пролетіли американські бомбардувальники

Політ відбувся у рамках взаємодії країн НАТО та ключових партнерів блоку.

Кілька бомбардувальників Військово-повітряних сил США B-1B Lancer пролетіли над Україною. Американські літаки супроводжували українські винищувачі Су-27 та МіГ-29. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗС України, передають Патріоти України.

Зазначається, що заданий політ відбувався у рамках взаємодії країн НАТО та ключових партнерів Альянсу.

"Зранку 29 травня пара стратегічних бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer перетнула повітряний простір України. Винищувачі українських Повітряних Сил - пара Су-27 та пара МіГ-29, пришикувались до американських літаків та здійснили їх супровід по заданому маршруту", - йдеться у повідомленні.

Американські бомбардувальники вилетіли з американської авіабази Елсворд, перелетіли через Атлантику, територію кількох європейських країн у тому числі Республіки Польща та України, додали у командуванні українських Повітряних сил.

Подія, звичайно ж, не залишилася без уваги з боку північного сусіда України. У Міноборони РФ заявили, що помітили B-1B Lancer над Чорним і Балтійським морями. Російські винищувачі вилетіли на перехоплення бомбардувальників. Повідомляється, що при зближенні літаків двох країн американські Lancer повернули в сторону від кордону Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...