Скрепи в шоці: В окупованій Горлівці намагаються знайти російського журналіста, заарештованого терористами "МГБ ДНР"

Росіянка обурюється, що російсько-терористичне угруповання не дотримується норм міжнародного права...

У тимчасово непідконтрольній українському уряду Горлівці (Донецька область) шукають російського журналіста Олександра Переверзєва, якого заарештувало місцеве «МГБ». Його шукає дружина Елен Кондратенко, пише російська правозахисниця Лариса Чубарова, передають Патріоти України.

Переверзєв був заарештований ще в червні 2020 року і зараз «знаходиться за невідомою адресою під арештом і контролем "МГБ ДНР". Однак зв'язку з ним немає, також «МГБ» не повідомляє про те, що з ним сталося.
При цьому Елен Кондратенко повідомила, що у її чоловіка була складна операція з видалення пухлини головного мозку, і згодом ситуацію погіршила контузія. У ОРДО ж хворому допомоги не надають.
«У відповідь на заяви - тиша», - пише Чубарова.
За її словами, така відмова - порушення прав ув'язненого. «Медична допомога особам які перебувають під вартою, повинна бути гарантована "пенітенціарною системою" "республіки" і спиратися на норми, в тому числі і міжнародного права, якщо молода "республіка" будує свої інститути на базі дотримання законності. Якщо громадянина РФ вивозили на огляд, то чому його результати приховують від рідних?» - пише правозахисниця.
З липня 2020 року дружина Переверзєва нічого не знає про стан свого чоловіка, в побаченнях їй відмовлено. Не відомо, чи живий російський журналіст. «За словами слідчого, громадянин Росії, журналіст Переверзєв, винним себе не визнає і тому відмовляється від послуг адвоката», - пише Чубарова.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...