Скрепи всемогутні: Зять Медведчука очолив найбільшу електромережеву компанію Росії

Рюмін і донька Медведчука Ірина одружилися в 2006 році в Москві.

Андрій Рюмін

Зять українського нардепа, лідера ОПЗЖ і кума російського президента Віктора Медведчука Андрій Рюмін очолив найбільшу електромережеву компанію Росії ПАТ "Россеті". Про це в компанії повідомили росЗМІ, передають Патріоти України.

Рюміну 40 років. До цього він працював в "Об'єднаній енергетичній компанії" (спочатку став заступником гендиректора з 2011 року, а в 2013 році - головою), пізніше займався підприємницькою діяльністю - в період з 2014-го по 2016 рік, в 2018 році став гендиректором "Россеті Лененерго".

ПАТ "Россеті", відзначає агентство, - найбільша електромережева компанія Росії, яка об'єднує в своїй структурі магістральний електромережний комплекс, міжрегіональні та регіональні розподільчі електромережеві компанії. Державі належить 88,04% в капіталі компанії.

Рюмін і донька Медведчука Ірина одружилися в 2006 році в Москві. Як писала газета "Взгляд", на весіллі був український нардеп Нестор Шуфрич, який розповів, що пара познайомилася на швейцарському гірськолижному курорті.

За даними проекту "Схеми: корупція в деталях", восени 2018 року Рюмін став співзасновником компанії ТОВ "Прайм-Інвест" і партнером великого російського забудовника Павла Те.

"Схеми" відзначають, що Рюмін, крім бізнесу, займається в Росії і громадською діяльністю. Він є членом опікунської ради клубу "Спорт-Правопорядок" в Санкт-Петербурзі. У 2019, як повідомляла пресслужба "Лененерго", Рюмін був нагороджений медаллю ордена "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня за великий внесок в організацію чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...