"Сладкая жизнь": Як у СРСР "полювали" за солодощами із Заходу (фотофакт)

​У мережі нагадали, як в останній рік існування СРСР люди шикувалися у величезні черги для того, щоб купити шоколадні батончики із Заходу, які тоді тільки з'явилися на прилавках радянських магазинів.

Знімок газетної статті під заголовком "Солодке життя", датованої 4 січня 1991 року, опублікував у своєму Telegram-каналі білоруський блогер Максим Мірович, передають Патріоти України.

"Вранці біля магазину "Хліб" у Москві почався розпродаж всесвітньо відомого шоколаду не менш відомої корпорації "Марс", яка вирішила за рублі познайомити зі своєю продукцією радянських громадян", – йдеться у замітці.

Її автор зазначає, що за "диковинними" західними шоколадними батончиками одразу ж вишикувалася гігантська черга, яка "почала набувати загрозливих масштабів". Тому продукцію стали відпускати на декілька годин раніше, а для охорони правопорядку навіть викликали радянську поліцію, яка, за словами кореспондента, "контролювала ситуацію".

Зауважимо, що відповідна інформація про початок продажу шоколадок "Марс" у СРСР була опублікована у виданні "Известия" (№5, 1991 р.).

"1991 рік, радянські громадяни вишикувалися у гігантську чергу за шоколадками "Марс", "Снікерс" і "Баунті" – дарами того самого "загниваючого Заходу", яким усі роки совка їх лякали", – прокоментував блогер.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...