Слід Януковича чи конфлікт інтересів? У ДБР заявили, що колишній генпрокурор не мав права займатись справами Майдану

Повідомлення Луценка про його особисту присутність під час подій, пов’язаних з підпалом офісу "Партії регіонів" вказує на незаконність прийняття ним процесуальних рішень у цьому провадженні, де він є свідком, переконані у ДБР.

Державне бюро розслідувань повідомляє, що ексгенпрокурор Юрій Луценко незаконно передав розслідування справ Майдану від МВС до ГПУ, оскільки він є свідком трагічних подій під час Революції гідності. Про це пише пресслужба ДБР у Facebook, передають Патріоти України.

"Повідомлення Луценка Ю. про його особисту присутність під час подій, пов’язаних з підпалом офісу "Партії регіонів" вказує на незаконність прийняття ним процесуальних рішень у цьому провадженні, де він є свідком, та може свідчити про конфлікт інтересів при прийняття рішення про зміну підслідності у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

У ДБР відзначили, що розстріли на Майдані та прилеглих вулицях у Києві 18 лютого 2014 року розпочалися після підпалу офісу "Партії регіонів". Досудове розслідування у справі за фактом вбивства Володимира Захарова з 18 лютого 2014 року до 15 листопада 2017 року проводили слідчі МВС, які сформували основну доказову базу.

А після зміни Луценком підслідності у справі і передачі її до Департаменту спецрозслідування ГПУ під керівництвом Сергія Горбатюка слідчі дії у провадженні не проводилися.

Також повідомляється, що рішення про виділення кримінального провадження щодо екснардепа Тетяни Чорновол та визначення підслідності у ньому за ДБР прийняв 25 березня Департамент ГПУ, який перебував у підпорядкуванні заступника генпрокурора Віктора Трепака.

У ДБР відзначили, що перший заступник директора бюро Олександр Бабіков не є керівником органу досудового розслідування і не може приймати процесуальні рішення чи впливати на хід розслідування справи щодо Чорновол.

А висловлювання Луценка про те, що Януковичу, Захарченку, Якименку і Шуляку повідомили про підозру у грудні 2018 року, і що подані клопотання про дозвіл на заочне засудження цих людей блокувалися адвокатами серед яких був Бабіков, у ДБР назвали недостовірними.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...