Слідкуйте за своїми нігтями, або Перші ознаки раку

Медики відзначають, що багато людей не сприймають потенційні попереджувальні сигнали хвороби.

Сигнали раку можуть проявлятися в різних підказках організму - зміни в стані нігтів також здатні вказувати на пухлинну хворобу. Про це розповіли німецькі фахівці, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Медики відзначають, що багато людей не сприймають потенційні попереджувальні сигнали хвороби, що розвивається всерйоз. Дійсно, ознаки раку нерідко можуть виглядати як щось нешкідливе. Але саме тому важливо уважно стежити за всіма змінами свого тіла - в тому числі з нігтями.
Зокрема, потовщені або розщеплені нігті, або ж раптова поява опуклостей на нігтях можуть бути попереджуючою ознакою раку легенів, повідомили експерти.
Нігті, які стають дуже крихкими і ламкими, є ознакою хронічного дефіциту кисню, який може бути викликаний бронхіальної карциномою.
Темна пляма під нігтем, як правило, виявляється просто синцем. Тим не менш, це також може бути ознакою раку шкіри.
Якщо ви виявите будь-які з цих симптомів, слід звернутися до лікаря за консультацією, дали раду експерти.

Серед інших ознак, які можуть вказувати на пухлину, вони виділили постійний кашель, ущільнення в молочній залозі, кров в стільці або сечі, опухлі лімфатичні вузли, незрозумілу втрату ваги і безпричинний біль.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...