"Слуга народу" хоче скасувати акциз на ввезення в Україну всіх автомобілів

За словами нардепа, вся суть акцизів полягає в тому, щоб змусити розвиватися українську автомобілебудівну галузь, але по суті, її вже в країні немає.

У Верховну Раду представники "Слуги народу" планують внести законопроект про скасування акцизів на нові та вживані автомобілі. Планується залишити 20% імпортного ПДВ і 10% імпортного мита для нових і підтриманих авто. Про це повідомив у своєму Facebook автор ініціативи, член парламентського податкового комітету Мар'ян Заблоцький, передають Патріоти України.

"Щоб всі власники автомобілів на єврономерах перейшли на українські (номера - ред.), нам потрібно змінити податкову систему. Я найближчим часом подам законопроект, який скасує акцизи на авто і призведе ціни на авто в Україні до тих, які є в Європі" , - заявив Заблоцький.

За словами нардепа, вся суть акцизів полягає в тому, щоб змусити розвиватися українську автомобілебудівну галузь, але по суті, її вже в країні немає. Впровадження акцизів просто не спрацювало. "Заводи законсервовані. Якщо в 2008 році ми випускали 400 тис. Автомобілів, то останні 3 роки випускаємо 4-6 тис. Автомобілів. Ніякої автомобілебудівної галузі в Україні вже давно не існує. В інших країнах, де немає акцизів, спокійно випускають більше 1 млн авто. та ж Словаччина і Чехія випускають понад 1 млн авто. і там немає ніяких обмежень на покупку уживаних автомобілів ", - додав Заблоцький.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...