"Слуги" ініціюють створення в Україні аналогу американського NASA

NASA – Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору — агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів.

Справжнісінький «аналог NASA» планують створити в Україні. Це буде український аерокосмічний концерн, який об’єднає компанії зі сфери космосу та авіації, наголосили під час першого виїзного засідання Комітету Верховної ради України з питань економічного розвитку в Дніпрі, передають Патріоти України з посиланням на ШоТам.

Як зазначається, це один з кроків, який допоможе відродити галузь. «Хочемо створити аерокосмічний концерн за аналогією NASA. До нього будуть входити підприємства космічної та авіаційної галузі. Це забезпечить взаємодію між ними, буде посилювати їх», – пояснив голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Серед інших кроків, які стимулюватимуть зростання галузі – ухвалення Закону України про приватний космос, перетворення держпідприємств на акціонерні товариства та напрацювання нової стратегії розвитку. «Ми обговорили, які заходи простимулюють ракетно-космічну галузь України. Аби вона стала локомотивом економічного зростання, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Ми маємо думати про готові високотехнологічні продукти з високою доданою вартістю, які будемо експортувати по всьому світу. Саме такі може виробляти ракето-космічна галузь. І в перспективі – додати кілька відсотків до ВВП».

Виїзне засідання Комітету Верховної ради України з питань економічного розвитку проходило у Дніпропетровській ОДА. До неї приєдналися представники Державного космічного агентства, великих підприємств, народні депутати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...