"Слуги народу" починають показувати зуби", - Шабунін

В Слузі лише 130 депутатів, які вірні (поки що) Зеленському і голосують згідно з його волею. Тобто беззастержно покластися президент може лише на половину власної фракції.

Про це у своєму блозі пише голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

"Вчора опублікував аналіз перемоги Зеленського при голосуванні "антиколомойського" законопроєкту. Схоже, що олігарх – збитий льотчик. Але і президент виявився голим королем.

Окрім головного бою довкола "антиколомойського законопроєкту", розгорілося ще одне протистояння: між ОП і групою Павлюка/Коваля.

Показове неголосування останніх призвело до провалу першої спроби призначення міністрів. З цікавого: за Марченка також не голосували депутати, орієнтовані на заступника голови ОП Трофімова.

Аваков теж, до речі, – далеко не завжди союзник Зеленського. Частина його депутатів серед Слуг та в групі "За майбутнє" синхронно не голосували і за "антиколомойський" проєкт, і за частину кадрових питань.

Ще один важливий висновок. Депутати СН починають показувати ОП зуби. Наприклад, бюджет відправили на допрацювання саме через принципову позицію Слуг з освітнього комітету ВРУ.

Деталі голосувань:

Призначення Марченка. Спроба №1 – провал. Серед Слуг не голосували: 12 депутатів Павлюка/Коваля, 3 від Коломойського, 2 від Ткаченка, 2 від Трофімова. Серед позафракційних не голосували депутати Ахметова. "За" проголосували "Голос" і "Довіра".

Призначення Марченка. Спроба №2 – успіх. Цього разу серед СН не голосували лише 3 депутати від Авакова і 2 від Коломойського. Голоси докинули позафракційні Ахметівці і депутати Косюка з групи "За майбутнє". "За" знову проголосували "Голос" і "Довіра".

Призначення Степанова. Спроба №1 – провал. Серед Слуг не голосували: 11 депутатів Павлюка, 7 з "демократичної платформи", 2 від Коломойського. Також не голосували: Медведчуківська частина ОПЗЖ, Аваківська частина "За майбутнє". Не голосував "Голос". Підтримали позафракційні Ахметовці.

Призначення Степанова. Спроба №2 – успіх. Цього разу серед Слуг не голосували: 10 депутатів Павлюка, 3 з "демократичного крила", 2 від Ткаченка, 1 від Коломойського. Проте голоси докинули депутати Косюка і Авакова із "За майбутнє", а також "Довіра" і Медведчуківська частина ОПЗЖ. Знову не голосував "Голос".

Бюджет – провал. Серед Слуг не голосували депутати з комітету освіти, 3 від Коломойського і 2 від Павлюка. "За" проголосували позафракційні Ахметовці та "Довіра"."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...