"Слуги" пропонують карати ЗМІ за заперечення російської агресії в Україні

У разі порушення цієї норми пропонується штрафувати їх або позбавляти ліценції на мовлення.

У фракції "Слуги народу" пропонують заборонити телерадіоорганізаціям висловлювання, що заперечують факти військової агресії Росії та окупації нею українських Криму і Донбасу. Ініціатором відповідного законопроєкту №4188 "Про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо протидії інформаційній війні" став "слуга" Олег Дунда. Він зареєстрував його у Верховній Раді 5 жовтня, передають Патріоти України.

У пояснювальній записці до закону йдеться про те, що він забороняє телерадіоорганізаціям використовувати трансляцію висловлювань, які містять заперечення факту військової агресії РФ до України, а також окупації країною-агресором частини української територій і ведення гібридної війни проти України.

Автор законопроєкту пропонує зобов'язати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення штрафувати телерадіоорганізації у разі порушення цієї норми.

Картка законопроєкту.

Також у документі передбачено: якщо порушення не буде усунуто протягом місяця після застосування санкції у вигляді штрафу і в разі повторного штрафу за порушення цього ж положення закону, Нацрада повинна звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення телерадіоорганізації або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги.

Згідно із законопроєктом, якщо висловлювання, які містять заперечення факту військової агресії РФ проти України, будуть "транслюватися і поширюватися без попереднього запису, міститися у виступах, репліках особи, яка не є працівником телерадіоорганізації, то остання не нестиме відповідальності за ці порушення".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...