Служить на передовій і передбачає обстріли: Історія пса-рятівника воїнів ООС зворушила українців

Улюбленець воїнів завжди зустрічає гостей, лащиться, майже ніколи не гавкає і дуже швидко бігає. Особливо, коли відчуває небезпеку.

У мережі шириться зворушлива історія про чотирилапого друга воїнів ЗСУ, який несе з ними службу на передовій – песика Коврика, передають Патріоти України.

Нею поділився ветеран російсько-української війни, волонтер Андрій Римарук на сторінці фонду "Повернись живим". Він зазначив, що собака став уже справжньою зіркою на позиціях захисників, адже врятував чимало життів своєю інтуїцією.

"Знаємо, що нашу сторінку читає багато військових, і деякі одразу впізнають цього легендарного пса, корінного жителя околиці Авдіївки. Знайомтесь, це – Коврик! Він живе на усім відомій позиції "Зеніт" від самого початку війни. Він був другом і помічником 95-ї, 93-ї, 128-ї, 72-ї, 25-ї, 92-ї, 54-ї бригад та підрозділу "Дикі качки". Цей рудий низькорослий пухнастик – справжній друг", – пише волонтер.

Пес Коврик, який живе на позиціях ЗСУ в Авдіївці

За його словами, улюбленець воїнів завжди зустрічає гостей, лащиться, майже ніколи не гавкає і дуже швидко бігає. Особливо, коли відчуває небезпеку.

"Якщо Коврик із неймовірною швидкістю біжить до підвалу, хлопці готуються до чергового обстрілу російських найманців. Похибка небезпеки – відсотків 10, коли Коврику жарко або хочеться спати", – зазначив Римарук.

У коментарях до допису українці захопилися вірністю маленького друга Героїв та адресували йому й армійцям теплі слова підтримки і близько 2 тисяч вподобань. "Справжній друг", "Герой", "Друг", "Тільки не кидайте його там, хлопці", – пишуть люди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...