Смачно і корисно: Експерти назвали сніданок, який допоможе позбутися сонливості

Продукти, в яких містяться вуглеводи, набагато легше переробляються, але повільніше витрачаються, в той час як цукор переробляється швидко і витрачається точно так само швидко.

Багато людей вранці відчувають почуття розбитості і сонливості. Однак цього можна уникнути за допомогою правильного сніданку, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
«Для початку треба просто на автоматичному рівні визнати той факт, що без збалансованого сніданку не обійтися», - вважають фахівці. - «В такий сніданок мають входити білки, корисні жири і вуглеводи. Комбінування правильних складових може дати людині той самий заряд енергії - прямо на всі 12 годин».
Продукти, в яких містяться вуглеводи, набагато легше переробляються, але повільніше витрачаються, в той час як цукор переробляється швидко і витрачається точно так само швидко. Тому для того, щоб довше відчувати себе ситим, треба робити упор на складні вуглеводи.
Також корисною добавкою для сніданку може стати мигдальне масло - воно повинно стати джерелом антиоксидантів. У ньому багато заліза, вітаміну Е і кальцію. Воно містить багато мононенасичених жирів, вони повинні знизити ризик серцевих недуг з одночасним поліпшенням контролю над рівнем цукру в крові.

Дієтологи радять додавати в звичні ранкові страви подрібнене насіння льону. Завдяки підвищеному вмісту клітковини, вони знижують рівень цукру в крові. Ще одним дуже корисним варіантом сніданку є яйця - в них міститься всього лише 75 калорій і при цьому 6 грамів білка. Для підтримки гарного травлення також можна їсти грецький йогурт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...