Смачно і корисно: Цибулевий пиріг "Противірусний"

Приготувавши даний пиріг, ви переконаєтеся, що цибуля дуже цікавий овоч, втому числі і для випікання.

Дуже актуальний пиріг для зимово-весняного періоду. У цю пору року ми частіше хворіємо. Щоб не хворіти, потрібно зміцнювати імунітет. У цьому нам допоможе цибулевий пиріг «Противірусний», передають Патріоти України.

У складі пирога дуже багато цибулі, при цьому в ньому зовсім не відчувається ніякої гіркоти. Та й взагалі, не відразу можна зрозуміти, що пиріг в більшій своїй частині складається з цибулі.

У процесі приготування пирога ви встигнете подихати корисним цибулевим запахом, який «вбиває» багато бактерії. Приготувавши даний пиріг, ви переконаєтеся, що цибуля дуже цікавий овоч, втому числі і для випікання. Цей цибулевий пиріг готується на сковороді. Багато часу на приготування не потрібно. До того ж, пиріг виходить бюджетним. Раджу!

Складові:
Ріпчаста цибуля - 400 г
Яйця - 2 шт.
Сир - 70 г
Сметана - 2 ст.л.
Борошно - 120 г
Сіль за смаком
Аджика суха приправа - 1 щіпка
Зелень кропу (свіжа або морожена) - 1 ст.л.
олія - 2 ст.л.

Приготування:
Для приготування знадобиться 4-5 цибулин середнього розміру (або 400 грам очищеної цибулі). Ріпчасту цибулю очищаю, а потім просто нарізаю невеликими кубиками.

Перекладаю нарізану цибулю в мисочку, в якій буде зручно замішувати тісто.

Додаю до цибулі яйце, сир, зелень, сметану. Солю до смаку. Приправляю спеціями. Я кладу суху аджику, вона додає пікантність. Можна додавати будь-які спеції, які вам подобаються. Перемішую всі інгредієнти.

Далі додаю в миску борошно. Замішую тісто. Я роблю це ложкою, воно добре перемішується. Тісто виходить досить густим.

Для приготування пирога я беру звичайну сковороду, діаметр якої 24 см. Ставлю її розігріватися на вогонь. Вливаю столову ложку олії (друга ложка олії піде на обсмажування другої сторони пирога). Викладаю в сковороду цибулеве тісто і швидко розрівнюю його ложкою по всьому периметру.

Зменшуємо вогонь до середнього, закриваю кришкою сковороду і смажу пиріг протягом 10-12 хвилин. Повинна вийти золотава скоринка. Потім перевертаю пиріг на іншу сторону (за допомогою лопатки і тарілки). Підливаю олію. І смажу ще 10-12 хвилин.

Готовий «Противірусний» цибулевий пиріжок перекладаю на блюдо. Можна для прикраси посипати свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Ріжу пиріжок на шматочки і подаю до столу.

За смаком - не завжди дегустатори здогадуються, що пиріг складається на 80% з цибулі.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...