"Вперше в житті я приготував калиту. То така українська обрядова штука, яку роблять на День Андрія. Вийшло смачно. Тепер вважаю своїм обов'язком поділитися з вами рецептом", - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.
"Можете просто з'їсти, а можете влаштувати челендж: підвісити ту калиту і намагатися відкусити шмат без допомоги рук. Раптом ви легких шляхів не шукаєте. І дуже раджу вам погуглити та почитати, як наші предки колись чудили в цей день та шукали собі суджених. Ну, в ті часи, коли тіндеру не було.
Я взяв традиційний рецепт і трохи його прокачав:
Для оздоблення:
Приготування:
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...