"Вперше в житті я приготував калиту. То така українська обрядова штука, яку роблять на День Андрія. Вийшло смачно. Тепер вважаю своїм обов'язком поділитися з вами рецептом", - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.
"Можете просто з'їсти, а можете влаштувати челендж: підвісити ту калиту і намагатися відкусити шмат без допомоги рук. Раптом ви легких шляхів не шукаєте. І дуже раджу вам погуглити та почитати, як наші предки колись чудили в цей день та шукали собі суджених. Ну, в ті часи, коли тіндеру не було.
Я взяв традиційний рецепт і трохи його прокачав:
Для оздоблення:
Приготування:
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...