"Смаколики не того кольору": У Білорусі оштрафували 75-річну жінку за ... мармелад

У її будинку вже пройшли обшуки, міліція вилучила комп’ютер.

У білоруському Жодино за начебто участь у "незареєстрованих масових акціях" оштрафували 75-річну Іраіду Міско. На одному з фото, яке в суд скерувала міліція, жінка тримає біло-червоно-білий мармелад. У суд передали шість протоколів щодо участі у протестах. Про це повідомляє білоруське видання Ex-press, передають Патріоти України.

На одному з засідань жінка розповіла, що вона кандидатка сільськогосподарських наук і понад 40 років займалася наукою. Після виборів президента, на яких нібито переміг Олександр Лукашенко, вона вийшла на протест із прапором опозиції, аби висловити свою громадянську позицію.

У суді правоохоронці продемонстрували фото та відео з Іраідою Міско. На одному зі знімків жінка тримає біло-червоно-білий мармелад. "Це вона так висловлює протест. Зефіром", – заявив у суді капітан міліції.

У результаті суд зобов'язав 75-річну жінку сплатити 540 білоруських рублів штрафу (5 800 гривень). Також міліція заявила Міско, що у них "є й інші протоколи". У її будинку вже пройшли обшуки, міліція вилучила комп’ютер.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...