Смерть дитини на Одещині: Спливли несподівані обставини

П'ятикласник помер у районній лікарні, куди його в критичному стані доставили два дні тому.

У четвер, 21 травня, в селі Троїцьке Любашівського району на Одещині попрощалися з маленьким Богданчиком. З'ясувалося, що дві доби хлопчик мучився від гострого болю в животі, нібито від з'їденої зеленої черешні, але мати замість лікаря спочатку запросила знахаря. Односельці стверджують, що в районну лікарню Богдана привезли пізно, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

«Лікарі сказали, що у нього перитоніт, притому в занедбаному стані», - розповіли в школі.
За словами головного лікаря Любашівської центральної районної лікарні Дмитра Фоміна, доставленого до них маленького пацієнта відразу ж помістили в реанімаційне відділення.
«Медики діяли оперативно, але фактично не встигли навіть приступити до якихось маніпуляцій - не витримало серце хлопчика. Сімдесят п'ять хвилин проводили реанімаційні заходи, прагнучи запустити "головний мотор" організму. На жаль ...», - сказав головлікар.
Лікарі переконані, що дитину можна було врятувати, якби його вчасно привезли в лікарню. «Навіть незважаючи на те, що при розтині в шлунку хлопчика виявили металеві предмети (гайки, болти, саморізи). Все це можна було витягти відносно безболісно, але своєчасно, і тоді б він жив ...», - повідомили в лікарні.
З'ясувалося також, що померлий страждав рядом захворювань психоневрологічного характеру і вимагав особливого ставлення до себе. Зокрема, потребував підвищеної уваги з боку дорослих, чого йому хронічно не вистачало.
За словами сусідів, сім'я, в якій ріс Богдан, «якась недолуга: мати любить прикластися до пляшки, а батько цілодобово на роботі».

Відповідь на питання про відповідальність багато в чому залежить від висновків судово-медичних експертів, які працюють в рамках відкритого кримінального провадження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...