Смерть породіллі у Франківську: Родичі звинувачують, лікарі виправдовуються (фото)

Чоловік загиблої 27-річної жінки був присутній на пологах від початку і до кінця.

Загибла породілля Наталія Цуцяк

В Івано-Франківську померла після пологів молода жінка. Сім'я 27-річної загиблої Наталії Цуцяк звинувачує лікарів у некомпетентності та недбалості, що і призвело до трагедії. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо дій працівників місцевого перинатального центру за статтею 140 (год.1) КК - невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого.

За фактом події почато слідство, триває етап експертиз, після чого можна буде зробити попередні висновки.

У довідці судмедекспертизи зазначено "серцево-легенева недостатність, геморагічний шок, крововтрата, патологічні пологи".Загибла породілля Наталія та її чоловік ЛюбомирПороділля померла 6 жовтня, а заява від медиків до поліції надійшла на наступний день, 7 жовтня.

Вагітність у Наталі була першою. Як розповів на прес-конференції Любко Цуцяк, дружина дотримувалася всіх рекомендацій і приписів, робила в термін контрольні УЗД, показники були в нормі протягом усього спостереження.

На 42-му тижні жінці раптово стало погано, після чого породіллю привезли в лікарню.

Любомир зазначив, що дружина хотіла народити до 3 жовтня, щоб зробити йому подарунок до дня народження, і звернулася до медиків про кесарів розтин. У той же час лікарка орієнтувала тільки на природні пологи за показниками.

Вагу на УЗД прогнозували 3800. Наталія важила 55 кг до вагітності, за вагітність набрала 14 кг, передає видання "Kurs". Останнє УЗД показало часткове обвиття дитини пуповиною і зміни у водах. Вирішили ще одне УЗД зробити, на ньому сказали, що дитина 3300 і без обвиття.Загибла породілля та її чоловік ЛюбомирВід 30 вересня Наталя вже була на стаціонарі у відділі патології.

Любомир, який був присутній на пологах від початку і до кінця, кілька разів зверталися до лікарів з проханням зробити кесарів, але кожного разу вони отримували відмову.

Вранці 6 жовтня Наталя відчула нудоту, а ближче до пологів у неї піднялася температура. Укол для спаду температури не дав жодного результату. Медики зробили кілька спинальних анестезій.

Чоловік каже, що під час одного з оглядів почув фразу про те, що зелені води, "брудні, треба щось робити швидше".

Після ще однієї спинальної анестезії лікарі попросили чоловіка покинути родзал. А коли жінка народила хлопчика, у неї різко погіршилося самопочуття.

За словами мами Наталії Цуцяк Оксани, дочка "вся була синя і в кисневій масці, очі йшли на лоб і закочувалися". Скаржилася, що їй холодно.

"Її накрили ковдрами, щоб зігріти, а коли відкрили і провели рукою по животу, цівкою пішла кров", - говорить вона.

Тільки після того, як родичі забили на сполох, зібралася екстрена бригада і Наталію забрали в операційну. Лікарі після повідомили, що не змогли її врятувати.

Родичі впевнені, що якби медики вчасно склали комплекс ознак - переношування, великий плід, води відійшли, не відкривається матка, температура тощо - то повинні були прийняти термінові заходи порятунку жінки і дитини. Це зроблено не було.

Директор Міського перинатального центру Сергій Стефанко заявив, що адміністрація закладу "всіляко сприяє розслідування цього прикрого випадку".

"У нас XXI століття, як не можна врятувати від кровотечі? І як можна було довести до такого стану?" - обурюються рідні померлої.Загибла породілля Наталія та її чоловік Любомир

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...