Смерть українця спричинила відставку португальської топчиновниці

Скандал знову розгорівся після непідтвердженої інформації про те, що SEF нібито хоче встановити в центрах утримання "тривожні кнопки". Правозахисники вважають, що це неадекватна реакція на інцидент.

Через скандал навколо смерті 40-річного українця Ігоря Гоменюка в аеропорту Лісабона, глава Служби у справах іноземців та кордонів (SEF) Португалії Кріштіна Гатош подала у відставку. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Гоменюк помер в березні цього року в ізоляторі аеропорту Лісабона після того, як його жорстоко побили в кімнаті без камер спостереження. Троє офіцерів міграційної служби, причетні до його побиття, були затримані, їм пред'явили звинувачення у вбивстві.

Скандал знову розгорівся після непідтвердженої інформації про те, що SEF нібито хоче встановити в центрах утримання "тривожні кнопки". Правозахисники вважають, що це неадекватна реакція на інцидент.

Як визнала Гатош в недавньому інтерв'ю португальському телеканалу RTP, загиблий українець "явно зазнав тортур". Після цього тиск на неї з боку правозахисників посилився. За словами представника португальської Amnesty International Педро Нето, це не перший випадок неналежного поводження з іноземцями, які прибувають в Португалію.

У Міністерстві внутрішніх справ Португалії, якому підпорядкована міграційна служба, заявили, що Гатош подала у відставку за власним бажанням. У відомстві пояснили це реформою, яка дасть можливість чіткіше розділити поліцейські та адміністративні повноваження при роботі з мандрівниками і мігрантами і застосовувати "більш людяний і менш бюрократичний підхід".

При цьому в SEF не уточнили, чи пов'язана відставка зі скандалом через загибель українця.

Депутат від опозиційної Соціал-демократичної партії (PSD) Рікардо Лейте написав в Twitter, що, "коли стали відомі обставини смерті громадянина України в аеропорту Лісабона, відставка була єдиним можливим виходом".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...