Смертельна пожежа в Харкові: Орендарю згорілого будинку для літніх обрали запобіжний захід

Удень 21 січня в приватному будинку для людей літнього віку на околиці Харкова спалахнула пожежа. У приміщенні були 33 людини віком від 25 до 90 років. Це пацієнти та 4 працівники. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом.

23 січня в Київському райсуді Харкові арештували на 60 діб без права на заставу В'ячеслава Кравченка. Він – орендар згорілого будинку для літніх, де загинули 15 людей. На такому запобіжному заході наполягала прокуратура, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Є вірогідність того, що підозрювані можуть знищувати офіційні документи, впливати на свідків або якимось іншим чином направляти слідство неправильним шляхом", - сказав у суді речник прокуратури Дмитро Чубенко.

Адвокати Кравченка просили для нього цілодобовий домашній арешт. Сам підозрюваний запевняв, що не має наміру тікати. Як тільки дізнався про пожежу, приїхав до пансіонату і допомагав рятувати людей. Розповів, що допомагав з організаційними питаннями дружині, яка фактично керувала закладом і останнім часом хворіє. Він має диплом психолога, офіційно ніде не працював.

"Допомагаю людям, які потрапили в скрутну ситуацію, наркозалежним, консультую людей", – сказав Кравченко.

Відомо також, що чоловік прописаний в Києві, проживає в Харкові в районі Салтівки з тещею і тестем похилого віку. Його дружина має проблеми зі здоров'ям, пересувається на милицях і потребує допомоги.

Очікується, що сьогодні оберуть міри запобіжного заходу й трьом іншим затрмианим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...