Сьогодні у Львові прощаються з всесвітньовідомим режисером Романом Віктюком (відео)

Роман Віктюк помер в лікарні Москви, куди його госпіталізували з коронавірусом. Пізніше стало відомо, що артист помер через тромбоемболію (закупорку кровоносної судини тромбом).

У понеділок, 23 листопада, у Львівському Першому театрі прощаються з українським режисером Романом Віктюком, який помер в Москві шість днів тому, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.
Так, прощання з режисером почалося вранці. Труну з тілом Віктюка розмістили на сцені Першого театру і кожен бажаючий до 13:00 (за київським часом) міг провести в останню путь артиста і висловити співчуття родині. "У Москві в п'ятницю було дуже масштабне і важке прощання, бо там його актори і дуже близькі люди. До Львова його привезли в суботу ввечері на спеціальній машині. Про те, що прощання пройде в Першому театрі сім'я вирішила одноголосно, адже саме тут починалася його кар'єра, перші спектаклі, це його сцена, він тут творив", - розповів Борис Віктюк, племінник режисера.
Попрощатися з Романом Віктюком прийшли численні шанувальники, колеги та друзі. "Це дуже велика втрата в аспекті Україна - Світ. Він всесвітньо відомий режисер і всюди при нагоді підкреслював, що саме український творець, і таким чином про Україну знали інші і цінували нашу культуру", - розповів друг і режисер Романа Віктюка Сергій Проскурня.
Після прощання в Першому театрі, відбудеться відспівування і молитовний чин в Церкві святого Андрія, а далі о 15:00 - церемонія похорону на Личаківському кладовищі. За заповітом, Романа Віктюка поховають в сімейному склепі, де покояться його батьки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...