Союзники почали публічно сварити Німеччину та Меркель: У Литві різко висловилися щодо "Північного потоку-2"

У МЗС Литви вважають, якщо Росія зможе провести по-справжньому демократичні вибори, то нехай продовжує реалізацію газопроводу.

У МЗС Литви висловилися про будівництво російського газопроводу Північний потік-2 і зазначили, що Євросоюз фактично "фінансує тирана". За словами литовського міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса, в проєкті Північний потік-2 сьогодні немає ніякого сенсу, оскільки Європа до 2030 року планує припинити використання викопного палива, а цей газопровід тільки збільшить його кількість у регіоні, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Цей проєкт також не приносить ніякої користі єдності Європи. Німеччина доклала багато зусиль для того, щоб Європа була реально об'єднаною... І мені було б сумно спостерігати, що німецька спадщина об'єднаної Європи зникає через один проєкт" ,- пояснив він.

Ландсбергіс зазначив, що він пропонував відкласти будівництво Північного потоку-2 до нових виборів в Росії. На його думку, Якщо Росія зможе провести по-справжньому демократичні вибори, то нехай продовжує реалізацію газопроводу.

"Якщо в Росії відбудуться демократичні вибори, то ладно - будуйте далі. Але в нинішніх умовах цим проєктом ми фактично фінансуємо тирана. А це завжди погана ідея, тому що на ці кошти він зрештою будує танки. Тому моя ідея була - відкласти будівництво до виборів. Перефразовуючи Джона Леннона, дамо Путіну шанс", - додав міністр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...