Дослідники з Solar Food виробляють штучний протеїн з грунтових бактерій, які харчуються воднем. Вчені запевняють, що в майбутньому їжу можна буде створювати з практично нульовим викидом парникових газів, якщо перейти на виробництво з поновлюваних джерел енергії.
Під час виробництва протеїну в Solar Food за допомогою електрики розбивають молекули водяної пари для створення водню. Вуглекислий газ, який отримують в результаті хімічної реакції, стає джерелом вуглецю, а разом результати цієї реакції дозволяють розмножуватися бактеріям з грунту, що дозволяє отримати речовину, насичену білками, жирами та вуглеводами.
Поки компанія не запускала масове виробництво навіть в експериментальному режимі, а їх потужностей вистачає на створення одного кілограма порошку. Його склад складається з 50-60% білка, 5-10% жирів і 20-25% вуглеводів.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...